Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα μαζί με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και με την αρωγή του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει στις 9 Μαΐου (Ημέρα της Ευρώπης) και ώρα 20:30, μια πρωτότυπη συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος αφιερωμένη στις κλιματικές αλλαγές με κεντρικό παρουσιαστή το Νίκο Αλιάγα.

Ο Νίκος Αλιάγας, πρέσβης καλής θελήσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παρουσιάσει αυτήν την εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν γνωστοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες όπως (κατ' αλφαβητική σειρά) η Ευρυδίκη, ο Δημήτρης Κοργιαλάς, ο Νίνο, η Τάμτα, ο Μάριος Φραγκούλης και οι C-Real από την Ελλάδα, καθώς και ο Danni Brilliant, ο Adam Cohen, η Demi Evans, και η Julie Zenatti από το εξωτερικό και άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβάλλονται videos με περιβαλλοντικά μηνύματα μέσω γιγαντοοθόνης και θα παρεμβάλλονται εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν συνεισφέρει στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η συναυλία αυτή έχει στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετάσχουν στη λύση του προβλήματος και να συμβάλλει στη διάδοση των μηνυμάτων που αποβλέπουν στην οικολογική συνείδηση του κοινού.
Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η αντιμετώπιση της πρόκλησης για ασφαλή και αειφόρο ενέργεια αποτελούν μια από τις κύριες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη βάση αυτή, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία τις δραματικές αλλαγές που συμβαίνουν στο περιβάλλον, επιδιώκει να διαδώσει το μήνυμα "Άλλαξε συνήθειες" σε όσο γίνεται μεγαλύτερο αριθμό πολιτών μέσω της νέας εκστρατείας που διοργανώνει κατά των κλιματικών αλλαγών, με σκοπό να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των πολιτών και να βοηθήσει τους ενδιαφερομένους να κινητοποιηθούν και να αναλάβουν αποτελεσματική δράση για τον περιορισμό τους.
Η συναυλία είναι ανοικτή σε όλους.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:
http://ec.europa.eu/ellada/index_el.htm

* Το δελτίο τύπου στάλθηκε από την συνάδελφο Στέλλα Μαρίου