Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008
Στη Μονάδα ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας (e-Health Unit) του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία» απονεμήθηκε ειδικό βραβείο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη καινοτόμο αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών (ICTs) στην αντιμετώπιση του αποκλεισμού κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων ασθενών.
Το έργο της Μονάδας αξιολογήθηκε σαν ένα από τα πέντε πιο αξιόλογα, ανάμεσα σε δημόσιους οργανισμούς όλων των χωρών της ΕΕ, που κρίθηκαν στα πλαίσια του Διαγωνισμού «e-Inclusion awards 2008». Η εξαιρετικά τιμητική αυτή διάκριση ήταν η μοναδική που απέσπασε η χώρα μας σε σύνολο 469 συμμετοχών στο Διαγωνισμό (http://www.e-inclusionawards.eu/).
Η Μονάδα λειτουργεί από το 1999, με χρηματοδότηση που αντλεί από ανταγωνιστικά Ερευνητικά και Αναπτυξιακά Προγράμματα της ΕΕ. Απευθύνεται σε ευαίσθητους, χρονίως πάσχοντες ασθενείς κυρίως της 3ης και 4ης ηλικίας, που αποτελούν τους συχνότερους νοσηλευόμενους των νοσοκομείων μας. Σε συνεργασία με άλλα ειδικά Κέντρα της ΕΕ και τη βοήθεια προηγμένων τεχνολογιών, προσφέρει υπηρεσίες ολοκληρωμένης και συντονισμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας (Care Management) με
κέντρο το σπίτι και τη γειτονιά του ασθενούς. Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και ο περιορισμός της ταλαιπωρίας τους, η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, ως και η αποτελεσματικότερη κατανομή των πόρων στην αλυσίδα παροχής της υγειονομικής, κοινωνικής και ασφαλιστικής φροντίδας.
Το Νοσοκομείο «Η Σωτηρία», ως νικητής Μεταλλίου στη κατηγορία των Δημόσιων Οργανισμών με δράση κατά του κοινωνικού και ψηφιακού αποκλεισμού, έχει προσκληθεί να παρουσιάσει το έργο του στην Υπουργική Σύνοδο και Έκθεση «e-Inclusion 2008», που θα γίνει στη Βιέννη από 30 Νοεμβρίου ως 2 Δεκεμβρίου, και κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθούν οι νικητές όλων των κατηγοριών του Διαγωνισμού. Η μεγάλη αυτή εκδήλωση αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “e-Inclusion”.
Ετικέτες Society in GR
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008
Έκθεση Ζωγραφικής της Μαρίας Αποστόλου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
0 σχόλια Αναρτήθηκε από Zoe Kourounakou στις 3:38 μ.μ.Η Μαρία Αποστόλου, μέλος της διεθνούς ένωσης "ζωγραφική με στόμα και πόδι" σας προσκαλεί στην έκθεση Ζωγραφικής που θα γίνει στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου στην αίθουσα του Μηχανουργείου από τις 2 Νοεμβρίου 2008 έως 9 Νοεμβρίου 2008.
Ετικέτες Society in GR
Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008
Σάββατο 17 Οκτωβρίου οι βιολόγοι της MOm πραγματοποιώντας νεκροψία σε Μεσογειακή φώκια βρίσκονται μπροστά σε άλλη μία περίπτωση ηθελημένης θανάτωσης. Η νεαρή αρσενική Μεσογειακή φώκια, που βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι της Μήλου, είχε δεχτεί θανατηφόρο πλήγμα από κυνηγετική καραμπίνα. Το μονόβολο βλήμα που βρέθηκε σφηνωμένο στο στέρνο, είχε διαπεράσει τον δεξί πνεύμονα και το περικάρδιο, προκαλώντας το θάνατο του ζώου.
Κρίνοντας από την κατάσταση αποσύνθεσης, οι βιολόγοι της MOm εκτιμούν ότι η Mοnachus monachus πυροβολήθηκε την προηγούμενη μέρα. Με βάση τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, το ζώο φαίνεται να δέχτηκε την επίθεση μέσα στον Κόλπο του Αδάμαντα, στη Μήλο. Για το περιστατικό της θέασης του νεκρού ζώου, το οποίο είχε ξεβραστεί δίπλα σε μια παιδική χαρά, η MOm ενημερώθηκε από τις τοπικές λιμενικές αρχές το απόγευμα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου.
Αυτό είναι το τρίτο εξακριβωμένο περιστατικό ηθελημένης θανάτωσης που καταγράφει η MOm από τις αρχές του έτους, πραγματοποιώντας την 8η κατά σειρά νεκροψία σε Μεσογειακή φώκια στον ελλαδικό χώρο.
Στα πλαίσια της προσπάθειας να εξαλειφθεί το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, η MOm ζήτησε από τις λιμενικές αρχές Μήλου να εντατικοποιήσουν τον έλεγχο για τη μεταφορά όπλων σε σκάφη, η οποία αποτελεί ενέργεια ούτως ή άλλως παράνομη ενώ ενημέρωσε και τον τοπικό αλιευτικό σύλλογο για το συμβάν.
Η Μεσογειακή φώκια Monachus monachus είναι ένα από τα πιο απειλούμενα με εξαφάνιση είδη του πλανήτη. Στη χώρα μας φιλοξενείται ο μισός από τον εναπομείναντα παγκόσμιο πληθυσμό του είδους, ο οποίος ανέρχεται σε μόλις 500 με 600 άτομα. Κι ενώ η Monachus monachus προστατεύεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και από διεθνείς συμβάσεις, η ηθελημένη θανάτωση παραμένει μία από τις βασικές απειλές για την επιβίωση του σπάνιου αυτού θαλάσσιου θηλαστικού. Από τις 20ετείς και πλέον μελέτες της MOm, έχει προκύψει ότι το 50% των ενήλικων φωκών που έχουν βρεθεί νεκρές έχουν πέσει θύματα ηθελημένης θανάτωσης.
Για την αντιμετώπιση της απειλής της ηθελημένης θανάτωσης η MOm υλοποιεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFΕ “MOFI”(http://www.mofi.gr/), μέσα στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιείται έρευνα για την αλληλεπίδραση φώκιας-αλιείας καθώς και ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία τοπικές αλιευτικές κοινότητες.
Αν δείτε ζωντανή, τραυματισμένη ή νεκρή Μεσογειακή φώκια, καλέστε άμεσα τη ΜΟm στο
210 52 22 888 και ενημερώστε τις τοπικές λιμενικές αρχές.
Ετικέτες Help The Animals in GR
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008
Για να κάνουμε το χαμόγελο ν'ανθίσει στα μάτια των παιδιών !
0 σχόλια Αναρτήθηκε από Zoe Kourounakou στις 3:05 μ.μ.Ετικέτες Society in GR