Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Η Κιβωτός του Κόσμου (http://www.kivotostoukosmou.org/) αναζητά για εθελοντική απασχόληση άτομα στις παρακάτω ειδικότητες:

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
ΦΥΣΙΚΟΙ
ΧΗΜΙΚΟΙ
ΒΙΟΛΟΓΟΙ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΙ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν:
- Πτυχίο αντίστοιχης σχολής ή να είναι φοιτητές σχετικής σχολής ή να έχουν προϋπηρεσία διδασκαλίας σε παιδιά.
- Προϋπηρεσία στο αντικείμενο είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.
- Διάθεση προσφοράς.
- Διαθέσιμο χρόνο σε εβδομαδιαία βάση (μίνιμουμ 2 ώρες) και όχι μόνο εκτάκτως.

Οι υπόψηφιοι καλούνται να στείλουν απλά τα στοιχεία επικοινωνίας τους ή/κατο βιογραφικό τους. Όλοι θα κληθούν από κοντά για συνέντευξη ενώ παρέχεται και εκπαίδευση προσαρμογής στον εκάστοτε ρόλο. Αν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά και να μας επισκεφθείτε πριν λάβετε οριστική απόφαση ή δέσμευση. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε
--------------------------------------------------------------------------------
Λίγα λόγια για την Κιβωτό.

Η Κιβωτός μεριμνά για παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας,την Ακαδημία Πλάτωνος. Ιδρύθηκε το 1998 από τον εικοσιεξάχρονο τότε πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με σκοπό να αποτελέσει μια εστία φροντίδας, συμπαράστασης και ελπίδας για το μέλλον των παιδιών αυτών, της άλλης Αθήνας.

Η Κιβωτός συγκεντρώνει σήμερα περίπου 200 παιδιά, από βρέφη έως δεκαοκτώ ετών, σε μια πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική κοινότητα που ανθεί και μεγαλουργεί με την αγάπη του Χριστού.Τα 150 Ελληνόπουλα, μαζί με τα παιδιά από χώρες όπως η Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ουκρανία, Ρωσία, Καζακστάν, Γκάνα, Αφγανιστάν και το Ιράκ,βιώνουν όλα μαζί αρμονικά τη στοργή και την ειρήνη της Κιβωτού που τους ανακουφίζει από τη φτώχεια, την πείνα, τις αρρώστειες , την εξαθλίωση,την εκμετάλλευση και την αγραμματoσύνη.

Η Κιβωτός βραβεύτηκε στην Παλαιά Βουλή το Νοέμβριο του 2003 από τον τότε πρόεδρο τηε Δημοκρατίας κ Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις για τη μέριμνα του παιδιού στην Ελλάδα. To Ευρωπαικό παρατηρητήριο ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία επέλεξε την Κιβωτό ως το "Φωτεινότερο παράδειγμα ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία στην Ελλάδα" για το έτος 2003 . Το Δεκέμβριο του 2004 η Κιβωτός βραβεύτηκε από την UNESCO για το έργο της.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2005, η Κιβωτός βραβεύτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Κάρολο Παπούλια, ξανά ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα πάνω στη μέριμνα του παιδιού.

Τέλος, και πιο πρόσφατα στις 30/12/2008 με την απονομή Βραβείου από την Ακαδημία Αθηνών για βράβευση Έλληνα που διακρίθηκε για πράξη ανθρωπισμού και κοινωνικής αρετής, στον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, ιερέα και ιδρυτή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», για το εξαιρετικό εθελοντικό του έργο που επιτελεί για τα άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά.