Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Εάν ενδιαφέρεται κάποιος να βοηθήσει...

Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης (ΔΓΕ) είναι εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση, με πολύχρονη και σημαντική προσφορά στο ζήτημα της καταπολέμησης της βίας στην οικογένεια και της σωματεμπορίας (trafficking). Από το 1994 παρέχουμε αδιάλειπτα υπηρεσίες πανελλαδικά και έχουμε υποστηρίξει πάνω από 6.000 οικογένειες με πολύπλευρα προβλήματα βίας ή/ και κοινωνικού αποκλεισμού. Ως επιβράβευση των προσπαθειών και του κοινωνικού μας έργου, στις 22 Νοεμβρίου 2007 βραβευτήκαμε από το πρόγραμμα ‘Νησίδες Ποιότητας’, δια χειρός του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.


Το έργο μας μέχρι σήμερα, αποτυπώνεται στις εξής δραστηριότητες:
• εδώ και πέντε χρόνια λειτουργούμε τις ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΟΣ α) κατά της οικογενειακής βίας και β) κατά της σωματεμπορίας. Οι ΓΡΑΜΜΕΣ πλαισιώνονται από εθελοντές ψυχολόγους, νομικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, και άλλους για την ολοκληρωμένη υποστήριξη όσων μας καλούν.
• Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας συναντά τα άτομα που απευθύνονται σε μας (και μέσω των ΓΡΑΜΜΩΝ) και βοηθά συντονισμένα να διαχειριστούν τα θέματα που τους απασχολούν.
• διατηρούμε ένα ξενώνα - καταφύγιο με δυνατότητα φιλοξενίας έως εννέα γυναικών, τις οποίες στη συνέχεια προσπαθούμε να εντάξουμε σε κανονικές συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
• με τον πληθυσμό – στόχο ερχόμαστε σε επαφή και γνωριμία και μέσω της δουλειάς ‘δρόμου’ (street work) που κάνουμε σε συστηματική βάση
• συνεργασία με τους θεσμούς: προτείνουμε νομοθετικές ρυθμίσεις και εργαλεία εφαρμογής των νόμων με βάση την διεθνή μας εμπειρία, δικτύωση και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια ανά τον κόσμο.
• επιμορφώνουμε εθελοντές και στελέχη για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Από την άλλη πλευρά όμως, οι δραστηριότητές μας έχουν ένα σημαντικό κόστος. Σε μεγάλο βαθμό καταφέρνουμε κάθε χρόνο να καλύπτουμε μέρος των αναγκών μας εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από εθνικά και κοινοτικά προγράμματα, υπάρχουν όμως και δαπάνες οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν παρά μόνο μέσω ιδιωτικών χορηγιών.

Ιδιαίτερα πιεστική είναι η επιβίωση των ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΟΣ που σήμερα η βιωσιμότητά τους έχει ορίζοντα 20 ημερών. Το ποσό που χρειαζόμαστε για το 2008 για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε γυναίκες και παιδιά που υποφέρουν κατ’οίκον σε όλη την Ελλάδα αντιστοιχεί σε 60.000 ευρώ (3 μισθοί εξειδικευμένων τηλεφωνητριών και λειτουργικά κόστη).

Προκειμένου να λειτουργήσουμε τις ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΟΣ το 2008 δημιουργούμε πρόγραμμα υποστήριξης του Δικτύου ως εξής:
- Λίστα φίλων του Δικτύου που προσφέρουν από 100 έως 450 ευρώ
- Λίστα υποστηρικτών του Δικτύου που προσφέρουν από 451 έως 900 ευρώ
- Λίστα χρυσών υποστηρικτών του Δικτύου που προσφέρουν ποσό άνω των 901 ευρώ

Οι λίστες θα είναι ανοικτές μέχρι το τέλος του έτους, οπότε και θα δημοσιοποιηθούν στο εορταστικό μας Newsletter, στην ιστοσελίδα μας (www.enow.gr) και στα ΜΜΕ. Κάθε φίλος / υποστηρικτής /χρυσός υποστηρικτής θα λάβει πέραν της απόδειξης δωρεάς ένα τιμητικό δίπλωμα και ένα μικρό αναμνηστικό ευχετήριο δώρο παράλληλα με την ενημέρωση για τον τρόπο που διατέθηκε το ποσό που θα συγκεντρώσουμε. Επίσης μπορεί να προβάλλει την συνεισφορά του στα έντυπα και τις δραστηριότητες της επιχείρησής.

Για κάθε πληροφορία παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Νίκη Ρουμπάνη (τηλ 6944265261 ώρες 15:00 έως 18:00 καθημερινά) ή στην Άννα Κονιωτάκη (τηλ 6934402056 ώρες 9:00 – 17:00).
Λογαριασμοί Δικτύου: Εθνική Τράπεζα 06429603381 / CITIBANK 5504049525.
Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση.
Με τιμή,
Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Νίκη Ρουμπάνη

* To Δελτίο Τύπου προωθήθηκε από την συνάδελφο Χάρις Συνοδινού